Köpvillkor AESNUTRITION.SE

Vi ber dig läsa igenom köpvillkoren då du vid köp godkänner nedanstående villkor.
Då vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i dessa köpvillkor och du som kund själv ansvarar för att uppdatera dig på gällande villkor.

 

1. Köp

Vid beställning tecknas ett avtal om köp först när AES bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas till din e-postadress så snart du avslutat ditt köp. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad.

2. Priser

I priserna ingår moms med 12-25 % vid beställningar inom Sverige. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som AES inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

 

3. Frakt

Vi har fast kostnad för frakt inom Sverige, gäller också på returpaket och byten. Fri frakt över 499kr

 

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor.

Klarna faktura, kort- och direktbetalning
Vi använder oss av Klarna Paypal och Stripe för betalningar.

4.1 Faktura (Klarna)
Vi använder Klarna för faktura och du hittar deras villkor HÄR.
Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats.  Det är Klarnas betalningsvillkor som gäller och du hittar dem här: Klarna faktura . Har du inte fått någon faktura skickad till din e-post? Isåfall kan du logga in på “Mitt Klarna” på www.klarna.com/se för att se fakturan.

4.2 Kortbetalning (Stripe)

Om du betalar med kreditkort förbehåller sig AESNutrition.se rätten att kontrollera kortinnehavarens adress, kortets giltighetstid och att ditt konto har kapacitet att debiteras med hela beloppet. AESNutrition.se förbehåller sig rätten att neka ett köp.

Kortbetalningar görs av Stripe.

Pengarna reserveras på ditt kort tills att vi bekräftar att vi skickat dina varor.

 

5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 14.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 5-10 dagar inom Sverige.

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av DHL eller annan transportör till utlämningsställe eller skickas som post.

5.1 Leveransaviseringar och ej uthämtade paket hos ombud.

Du aviseras via e-post när ditt paket lämnar vårt lager, så snart ditt paket har ankommit till ditt postnordombud skickas en avisering ut till dig via SMS eller e-post. Hämtas inte paketet ut efter 3 dagar aviseras du på samma sätt igen. Efter 7 dagar aviseras du via brev som skickas hem till dig. Paketet ligger kvar i 14 dagar. Om paketet inte hämtats ut innan dess returneras det tillbaka till oss. Vi kommer då att ta ut en avgift för frakt och administrativt arbete om 250 kr.

 

6. Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

 

7. Transport

AESNutrition.se ansvarar för transport till dig som kund. Vi använder oss idag av DHL.
För mer information om denna tjänst besök DHLs hemsida www.DHL.se

 

Retur

Om du vill returnera varor till oss så står köparen själv för returfrakten.

Du som kund har bytes och returrätt i 30 dagar.

 

Transport vid reklamation

För att returnera reklamerad vara ber vi dig att kontakta oss via kontakt@aesnutrition.se

Vid reklamationer betalar du ingen fraktkostnad för returen. Läs punkt 10

 

8. Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, ber vi dig att omgående kontakta vår kundservice via kontakt@aesnutrition.se

9. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Ångerrätten gäller dock p.g.a. hälso- och hygienskäl endast om förseglingen på förpackningen inte brutits vid retur av underkläder, strumpor, livsmedel, kosttillskott, skönhetsprodukter, behållare avsedda för förtäring och liknande produkter. Ångerrätten gäller inte heller produkter märkta med kort datum eller utgånget datum.

Som kund hos AESNutrition erbjuder vi även bytesrätt inom 30 dagar från det att du har beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter.

 

10. Reklamationer

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt skall du kontakta oss via kontakt@aesnutrition.se för vidare hantering av ärendet, innan du skickar tillbaka något.

Fyll i den retur/reklamationsblankett som skickats till din e-post vid ditt köp. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s ( www.arn.se ) rekommendationer.

Du kan själv välja att kontakta Allmänna reklamationsnämnden www.arn.se eller EU:s gemensamma tvistlösningssida https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show om du ej skulle vara nöjd med vår hantering.

 

11. Återbetalningar

Återbetalning sker med samma betalsätt som du valde att använda vid köptillfället. Antingen via Klarna eller så sätts pengarna över på ditt kort. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

 

12. Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll.

Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan vid punkt 15.

 

13. Skydd om personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.

 

14. Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.

Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr; se punkt 5.1.